300 gram färsk ingefära

2 ekologiska citroner

1 liter vatten

0,5 dl honung

  1. Ansa ingefäran, skär i mindre bitar. Häll kokande vatten över och låt stå en stund (för att döda eventuella bakterier som kan finnas på skalet).

  2. Skär ingefäran i ännu mindre bitar.

  3. Skär bort skalet på citronen och skär i mindre bitar.

  4. Lägg ingefära och citron tillsammans med 0,5 liter vatten i en mixer. Jag använder en väldigt kraftfull (ca 2 hästkrafter) Vitamix. Kör tills det blir en jämn vätska.

  5. Häll vätskan igenom en sil för att sila bort ingefära- och citronrester.

  6. Häll tillbaka den avrunna vätskan i mixern tillsammans med 0,5 dl honung och resten av vattnet, 0,5 liter.

  7. Kör tills honungen löst sig i vätskan.

  8. Häll upp på butelj.

  9. Ställ i kylen.

  10. Njut en liten ”tuting” varje morgon.

  11. Ingefaranubbe