300 gram färsk ingefära
2 ekologiska citroner
1 liter vatten
0,5 dl honung
-
Ansa ingefäran, skär i mindre bitar. Häll kokande vatten över och låt stå en stund (för att döda eventuella bakterier som kan finnas på skalet).
-
Skär ingefäran i ännu mindre bitar.
-
Skär bort skalet på citronen och skär i mindre bitar.
-
Lägg ingefära och citron tillsammans med 0,5 liter vatten i en mixer. Jag använder en väldigt kraftfull (ca 2 hästkrafter) Vitamix. Kör tills det blir en jämn vätska.
-
Häll vätskan igenom en sil för att sila bort ingefära- och citronrester.
-
Häll tillbaka den avrunna vätskan i mixern tillsammans med 0,5 dl honung och resten av vattnet, 0,5 liter.
-
Kör tills honungen löst sig i vätskan.
-
Häll upp på butelj.
-
Ställ i kylen.
-
Njut en liten ”tuting” varje morgon.