50 gram smör

50 gram mörk choklad (70 %)

0,5 dl honung

1 ägg

1 dl mandelmjöl (eller hasselnötsmjöl eller kokosmjöl eller …)

0,5 tsk bakpulver

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en form. Jag brukar ”bröa” med vetegroddar. Om kakan ska bli glutenfri kan du inte använda vetegroddar. Då kan du ”bröa” med sesamfrön, mandelmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjöl, riven kokos.

  3. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i smöret och rör tills chokladen smält och blandats med smöret.

  4. Vispa ägget och honungen.

  5. Blanda mjöl och bakpulver.

  6. Vänd ihop ägg- och honungsvispet med chokladsmöret och mjölblandningen.

  7. Grädda i ca 20 minuter. Kolla noga så att inte kakan bränns.

  8. Ta ut formen medan kakan fortfarande är lite lös i mitten.

  9. Låt kakan svalna innan servering.

  10. Servera med vispgrädde och frukter och bär.

En god variant av kakan blir det om man byter ut den 70-procentiga mörka chokladen mot vit choklad.

Kladdkaka med honung