Nyhetsbrev oktober 2021

Hej,

Tack alla som kunde komma till vår honungsbedömning den 13 oktober! Det blev en trevlig och ”söt” kväll med många medlemmar som njöt av att kunna träffas på riktigt! 17 honungsprover bedömdes och alla blev godkända enligt de kriterier som Biodlarna ställt upp!

13 november Städdag, samling på Eggeby kl 11.00

Nu behöver vi träffas och röja … eftersom vi inte har kunnat ses på så länge. Vi samlas kl 11 för att rengöra slungan, skura slungrummet, rengöra lådor, städa vår bod, tråda ramar mm mm.
Vi bjuder på en enkel måltid (brukar vara korv) och för att veta hur mycket som går åt vill vi att du anmäler dig i förväg så att vi kan dimensionera inköpet. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller SMS 070 854 05 18 och meddela att du kommer senast 12 november
Välkommen!


24 november Kallelse till årsmöte

Vi ses på Eggeby, Huvudbyggnaden, kl 18.30, för sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Vi kommer att bjuda på en enkel måltid och även här behöver vi veta om du kommer för att kunna köpa mat så det räcker till alla och inte blir över … Anmäl dig till Åke Sperens, mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller

SMS 070 497 62 89 senast den 22 november.

Välkommen!

Årsrapport 2021

Nu är det också läge att fylla i årsrapporten för 2021 – en statistik som SBR samlar in och som bl a ligger till grund för de bidrag biodlar-Sverige får från bland annat EU. En liten ansträngning för enskilda biodlare som gynnar oss alla! Per dagens datum har jag fått in 15 rapporter – Tack! Men, det känns lite fjuttigt med tanke på att vi är 112 medlemmar, 13 %.

Det finns en ”kupong” i Bitidningen nr 11/2021, sid 17. Fyll i den och ta med till Eggeby eller maila uppgifterna till mig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

De uppgifter som samlas in är:

Antal invintrade samhällen 2020

Vinterförluster invintrade samhällen

Samhällen 2021

Honungsskörd totalt

Statistiken samlas in för hela föreningen totalt – inga enskilda uppgifter förs vidare. Jag brukar ha som mål att få in uppgifter från alla medlemmar i föreningen, men hittills har jag inte lyckats till 100 procent – kanske blir det i år?

Honung 2020
Snart är föreningens honung från i år slut – men vi har burkar kvar från 2020. Helt perfekt i konsistensen, mjuk och bredbar. Ypperlig att använda som ymp. OBS! att det inte är något som helst fel på honungen, den är bäst före augusti 2022, och som vi alla vet så är honung hållbar längre än 2 år.
Priset är 60 kr/500 gram. Ett fynd för mjödtillverkare, bagare och andra storförbrukare av honung. Tipsa gärna!
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist, ordförande