Nyhetsbrev maj 2021

Hej,

Hoppas att dina bin har övervintrat och mår bra trots att våren fortfarande känns seg och inte riktigt kommit igång!

 

Årsrapport 2020

Tack alla som skickade in uppgifter till årsrapporten i höstas! Vi kunde lämna statistik från 30 medlemmar – vilket motsvarar ca 25 % av medlemmarna. Dessa medlemmar har invintrat 247 samhällen hösten 2020 och skördat 5 135 kg honung. Wow! Kan vi försöka få in uppgifterna från 100 % av medlemmarna nästa gång, hösten 2021? Statistiken är viktig eftersom antalet bisamhällen som finns i landet påverkar det stöd från EU som lämnas till biodlingen i Sverige och det gynnar ju oss alla!

 

Träffar i vår/sommar

Som alla vet är det restriktioner för hur många som får träffas samtidigt och vid vårt senaste styrelsemöte har vi beslutat att avvakta Folkhälsomyndighetens/Regeringens nya rekommendationer i mitten av maj för hur många som får träffas samtidigt. Innan dess kommer styrelsen att träffas i bigården på Eggeby för att ta hand om bina. Vi återkommer med besked om när vi kan återuppta våra träffar i bigården på onsdagar.

 

Vaxgjutaren

Föreningen har köpt en vaxgjutare som gör det möjligt att gjuta egna vaxmellanväggar. Vaxgjutaren finns i vår bod på Eggeby. Det kommer att vara möjligt att få låna hem vaxgjutaren och gjuta egna vaxmellanväggar. Vaxgjutaren kommer att lämnas ut i samband med ett onsdagsmöte och den ska lämnas tillbaka på nästkommande onsdagsmöte. Åke Sperens är ansvarig för hanteringen och utlåningen av vaxgjutaren. Kontakta Åke om du är intresserad så berättar han mer om hur det hela fungerar. Tel 070 497 62 89, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Många hälsningar

Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist