Nyhetsbrev september 2022

Hej,
Hoppas allt går bra med invintringen av dina bin!
Marknad i Sundbyberg den 25 augusti
I år har vi varit med på den årliga Surströmmings- och kräftskivan som Lions arrangerar i Sundbyberg varje år – med avbrott för pandemiåren förstås.
Det märktes att publiken har saknat arrangemanget – det var mycket folk hela tiden som marknaden pågick och stort intresse för lokal honung!
En storkund dök upp som köpte hela sitt årsbehov av honung - mer än 14 kg honung på ett bräde! Vi hjälpte henne att lasta sin rullator så att hon säkert skulle komma hem med sin värdefulla last.

 

Slungrummet på Eggeby Vårt slungrum är populärt att hyra. I år stänger vi det för säsongen den 30 september. Efter det datumet kommer vi att rengöra slungan och övrig utrustning i slungrummet så att allt är fräscht inför nästa säsong. Det innebär att den 30 september är sista datum för slungning i slungrummet.
Den lilla slungan som finns för hemlån kommer att vara tillgänglig även efter den 30 september.

Honungsbedömning den 26 oktober, kl 18.30
Vi träffas i Huvudbyggnaden på Eggeby för årets honungsbedömning, så att burketiketter kan beställas från SBR om man så vill.
Om du vill få din honung bedömd – ta med:

• Ifyllt Honungsbedömningskort – finns i Bitidningen nr 9/2022, sid 20, eller på Biodlarnas hemsida: Honungsbedömningsreglemente 2.0 – Biodlarna OBS! att Bihusesyn måste vara utförd.

• En burk honung förpackad i neutral burk utan namn etc.

Om du inte vill få din honung bedömd är du ändå hjärtligt välkommen till honungsbedömningen – det är ett utmärkt tillfälle att få smaka på många olika honungar och få uppleva honungens mångfald!

 

Städdag den 29 oktober, vi träffas på Eggeby kl 10
Förr om åren har vi inbjudit medlemmarna till städdagar – en aktivitet som legat lågt under pandemiåren. Det märks att vi ligger efter med olika saker som behöver göras. Främst handlar det om tvätt av kupor, vaxning av ramar, röj i containern – kanske hittar vi något spännande - mm mm.
Det brukar vara trevligt att träffas och vi bjuder på en enkel lunch när vi jobbat klart! Pricka in datumet redan nu så återkommer vi med ytterligare information lite närmare.


Årsmöte den 16 november, kl 18.30, i Huvudbyggnaden på Eggeby
Tänk! Snart har det gått ett år igen. Välkommen på årsmöte – notera datumet så återkommer vi med möjlighet att anmäla sig etc.

I övrigt träffas vi på Eggeby varje onsdag till och med den 28 september. Vi träffas kl 18.30 för att ta hand om föreningens bin och för att fika och prata och lära av varandra.
Vi ses!
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist, ordförande