Nyhetsbrev januari 2020

 

Hej,

God fortsättning! Hoppas att 2020 börjat bra!

 

Inlämning av ramar för rengöring

Nu har Mikael Leymann i styrelsen kollat med Bisysslan i Gnesta om att lämna ramar för ursmältning och rengöring. Än så länge har de inte kommit i ordning i sin nya lokal och det dröjer till i slutet av januari innan vi kan lämna in ramar och vax till dem. Är det några fler som vill lämna ramar än de som redan anmält sig – så går det bra. Vi kommer att samordna transporten dit och hem och delar såklart broderligt/ systerligt på transportkostnaden. För att få vaxet präglat så behöver det också transporteras t/r till Töreboda. OBS! att vax behandlat med Apistan tas inte emot.

Kontakta Mikael om du har frågor eller funderingar. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Årsmöte Stockholms Läns Biodlardistrikt den 8 februari

Alla medlemmar är välkomna till årsmötet och det öppna huset den 8 februari. Plats: Amorinasalen, Sollentuna centrum. Vår förening kan nominera 6 ombud som har rösträtt. Vi har 3 ombudsplatser kvar. Hör av dig om du är intresserad av att vara ombud. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Så här ser årets program ut (hittills):

Vi träffas på Eggeby gård, med start kl 18.30. Förmodligen kommer vi att få vara i Huvudbyggnaden.

 

29 jan.

SBRs kursmaterial.

 

 

 

 

 

 

 

 

*Här hoppas vi på ett spännande sommarprogram, som förra sommaren, där våra medlemmar delar med sig av sin kunskap.

 

26 feb.

Information

om vaxhantering

25 mars

Vårbruket, utvintring

29 april

Drottningodling

5 maj

Veckoträffarna på

Eggeby börjar*

 

 

Biodling i Tanzania

Vi hade en träff med Kerstin Kiltoft i höstas när hon berättade om sitt biodlingsprojekt Moshi Mamba ideell förening som hjälper människor på Kilimanjaros sluttning att ta sig ur fattigdomen.

 

Föreningen köpte en bikupa i samband med föreläsningen och nu är den och 20 andra kupor levererade till ett Cooperativ. Kuporna ska placeras på Mamba Day Secondary School där en biodlarklubb ska ta hand om kupor och bin efter att de fått utbildning i biskötsel.

 

Vi ses!

 

Många hälsningar

Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist, ordförande