Hej,
Så här ser årets program ut (hittills):
6 ma,j Veckoträffarna på Eggeby börjar se info på första sidan.
23 september, Ljugarbänken
30 september, Bihusesyn
28 oktober ,Honungsbedömning
25 november, Årsmöte

Nyhetsbrev maj 2020


Hej,
Hoppas att alla mår bra – inklusive alla bin!
Så här ser sommarens program ut (hittills):
Vi träffas på Eggeby gård, onsdagar med start kl 18.30 från och med den 6 maj. Med tanke på Corona-pandemin har styrelsen beslutat att hålla våra möten under följande förutsättningar:
1. Vi håller avståndet till varandra.
2. Vi är utomhus.
3. Alla tar med eget fika.
4. Alla tar med egna skyddskläder och -handskar.
5. Den som känner sig krasslig stannar hemma
6. Vi träffas när det är vackert väder – torrt, varmt och skönt. Medlem som undrar om vädret är tillräckligt vackert får SMSa till Maj 070 854 05 18 för att kolla.
Arbetsdagen den 10 maj utgår.

Gjutform för vaxkakor
Föreningen har köpt in en gjutform för vaxkakor. Vi har testgjutit med den – och nu har Åke Sperens installerat den i vår bod på Eggeby. Den medlem som är intresserad av att gjuta vaxkakor får kontakta Åke för genomgång och instruktioner. Tel: 070 497 62 89.

Ny ”pop-up”-butik hos Gert
Vår medlem Gert Jansson, Biman, har en ny ”pop-up”-butik i Viksjö där han säljer en del bimaterial. Det finns Hoffmanramar – både spikade och trådade LN och HLS och även en del HLS med vax i. Det finns slunga, kläckskåp, LN sarger mm mm. Allt material är helt nytt, inköpt från LPs Biodling. Kontakta Gert om du behöver komplettera: Tel 070 580 07 11 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hälsning från Moshi Mamba i Tanzania
I höstas hade vi besök av Kerstin Kiltoft som berättade om sitt biodlarprojekt Moshi Mamba på Kilimanjaros sluttning i Tanzania. Föreningen och flera medlemmar donerade pengar till bikupor eftersom vi blev så inspirerade av Kerstins berättelse.
Häromdagen kom ett nyhetsbrev från Kerstin där hon berättar om läget just nu för biodlingen och vad hon uträttat vid sitt senaste besök i Tanzania. Läs nyhetsbrevet på nästa och följande sidor.
Vi ses på Eggeby under lite andra former än vad vi är vana vid! Välkommen!
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist